(Foto: Politie)

Leidenaar meldt zich bij politie voor mishandelen cafébezoeker

De man die werd gezocht voor het mishandelen van een cafébezoeker in Leiden heeft zich bij de politie gemeld. Het gaat om een 37-jarige Leidenaar. Het slachtoffer werd door hem meerdere keren met een glas op zijn hoofd geslagen.

Het 53-jarige slachtoffer was in november vorig jaar met een vriendin in café De Uyl van Hoogland, toen hij een woordenwisseling kreeg met de verdachte, omdat die meerdere keren met zijn elleboog in de rug van de man porde. Die situatie werd al snel gesust, maar even later kwam de verdachte weer langs.

“Ik moest mee naar buiten om te vechten”, vertelde het slachtoffer in het tv-programma Team West. “Ik heb me op de vlakte gehouden en me omgedraaid. Hij stond midden in de tent te schelden. De man gebruikte daarbij het woord kanker. Ik kan het heel slecht hebben als iemand dat doet. Toen heb ik de inhoud van mijn glas in zijn gezicht gegooid.”

Hard geslagen
Er volgde meteen een reactie: de man ging naar de bar, pakte daar een glas en sloeg het slachtoffer daar een aantal keer hard mee op zijn achterhoofd. “Hij probeerde het kapot te slaan, maar dat is niet gelukt.”

Door de klappen liep de 53-jarige man een hersenschudding op. Na ruim negen maanden heeft hij nog altijd klachten. “Ik heb nog last van duizeligheid en ik kan me niet al te lang concentreren”, vertelde de man. “Ik ben overgevoelig geworden voor geluid. Het beperkt me in mijn werk, sporten, ik kan niet naar de bioscoop en in grote groepen zijn.”

Misdadig
De verdachte pakte het glas en sloeg de man nadat die zijn bier naar hem gooide. “Dat is natuurlijk stom. Hij was duidelijk op zoek naar ruzie en dat heb ik lang kunnen vermijden. Maar als iemand het k-woord gebruikt… daar kan ik heel slecht tegen. Ik had het niet moeten doen. Maar het is geen reden om iemand met een glas voor z’n hoofd te slaan. Dat is misdadig.”

De mishandeling is vastgelegd door camera’s in het café. Nadat de politie foto’s van de verdachte toonde, stapte de 37-jarige Leidenaar naar de politie. Hij zal binnenkort worden verhoord over de zaak, laat de politie weten.

112 Sleutelstad Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×