Parkeerplaatsen aan de Kaasmarkt. (Foto: Chris de Waard)

Nieuw parkeerbeleid Leiden scoort dikke onvoldoende

Het nieuwe parkeerbeleid in Leiden scoort een jaar na invoering een dikke onvoldoende. Bewoners en bezoekers geven het beleid een 4,3, terwijl ondernemers het beleid beoordelen met een 3,6 van de totaal 10 punten die gegeven konden worden. Dit blijkt uit uit onderzoek van Centrummanagement Leiden.

Volgens de enquête vinden bezoekers en bewoners het nieuwe beleid onduidelijk. Veel mensen zijn niet op de hoogte van de regels voor parkeren op straat waardoor ze duurder uit zijn. Buurtbewoners van de parkeerplaats aan de Kaasmarkt waarschuwden bezoekers hier vorig jaar al voor met een waarschuwing aan de parkeerautomaat.

Ondernemers vinden de communicatie onduidelijk en ervaren problemen met parkeren voor hun leveranciers. Ruim tachtig procent geeft aan dat de bereikbaarheid van hun bedrijf verslechterd is na invoering van de nieuwe regels. Centrummanagement Leiden roept daarom de gemeente op meer kortparkeerlocaties aan te wijzen waar maximaal twee uur lang geparkeerd kan worden. Ook moet er een betere bewegwijzering naar de parkeergarages komen.

Centrummanagement Leiden liet de enquête onlangs uitvoeren naar aanleiding van het eenjarige jubileum van het nieuwe parkeerbeleid van de gemeente. Sinds de invoering in 2022 kan parkeren op straat op veel plekken alleen nog met een dagkaart of een parkeervergunning. Daarnaast moeten de nieuwe regels bezoekers stimuleren gebruik te maken van de nieuwe parkeergarages aan de randen van het centrum.

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×