Naaat het programmaboekje is er ook een speciaal gidsje voor kinderen uitgegeven. (Foto's: Chris de Waard)

Open Monumentendagen ook in Leiden in teken van Levend Erfgoed

De organisatie van de Open Monumentendagen in Leiden is helemaal klaar voor een weekend dat dit jaar in het teken staat van levend erfgoed. Donderdag werd het programmaboekje gepresenteerd. Dat gebeurde traditioneel bij een van de deelnemende panden. Dit keer viel ARS die eer te beurt. De kunstenaarsvereniging aan de Pieterskerkgracht opent zowel zaterdag 9, als zondag 10 september de deuren.

In het boekje een overzicht van alle panden met de openingstijden, maar ook de nodige achtergrondinformatie. De link met het thema levend erfgoed bijvoorbeeld. “De klodders verf van Jan Wolkers kan je hier nog zien zitten”, beweert Alexander Geertsema met grote stelligheid. Dat zou zomaar waar kunnen zijn. In de Tweede Wereldoorlog dook de bekende schilder-schrijver onder in het gebouw van Ars Aemula Naturae.

Wethouder Yvonne van Delft nam het programmaboekje in ontvangst uit handen van OMD Leiden voorzitter Alexander Geertsema.

Aan deze editie van de open monumentendagen doen in Leiden 32 locaties mee. Dat zijn niet allemaal zomaar gebouwen, maar bijvoorbeeld ook speeltuinen, begraafplaats Groenesteeg, Molen de Put, de Leidse Hout en het Ambachtsplein in het Energiepark waar een levendige markt wordt gehouden in de voormalige vuilverbranding.

 

Cultuur Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×