Deze zwemmers zetten een cowboyhoed op. (Foto: Robbert Beurse)

Badmutsendag tijdens Leidse Zwemvierdaagse steeds populairder: 'ik zie er meer dan vorig jaar'

Voor iedereen die graag het water in duikt staat de laatste week van augustus traditioneel in het teken van de Leidse Zwemvierdaagse. Afgelopen week trokken honderden zwemmers iedere avond naar zwembad De Vliet om hun stempelkaart voor te krijgen door baantjes te trekken.

Er kan gezwommen worden van maandag tot en met vrijdag. De donderdagavond, de dag waarop de tocht er voor meeste zwemmers op zit, heeft sinds vorig jaar een nieuwe traditie: de organiserende Stichting Sport in Beeld (SSIB) doopte de dag om tot badmutsendag. “Je mag natuurlijk altijd met een badmuts het water in, maar een dag per jaar mag je zelf weten hoe die er uit ziet. Een leuke hoed, gekke pet, als het maar feestelijk is”, legt Jeroen Weijermars van de SSIB uit.

Prijs
Slechts een handjevol zwemmers had aan de jonge traditie gehoor gegeven. “Ze moeten er nog een beetje aan wennen, maar ik zie dit jaar al meer badmutsen dan vorig jaar”, stelt Weijermars vast. Zijn organisatie overweegt om volgend jaar met een prijs voor de origineelste badmuts te komen. “Misschien helpt dat, we gaan het volgend jaar zien.”

Nat
Deelnemers aan het evenement trotseerden dit jaar verschillende weertypes. “Maandag, dinsdag en woensdag was het hoogzomer. De zon scheen en het was warm. Donderdag en vrijdag regende het”, zegt Weijermars. De regen zorgt bij de organisatie niet voor zorgen. “Zolang het niet onweert gaan we gewoon door. Kijk.. dat heb je in het water. Nat wordt je toch wel”, grapt hij.

Maatschappij Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×