Aankomende leden van Quintus voor woon-zorgcomplex Huis op de Waard. (Foto: PR)

Nieuwe leden van Quintus aan de slag voor het goede doel

Studenten die zich tijdens de EL CID hebben ingeschreven bij studentenvereniging A.L.S.V. Quintus hebben zich vorige week ingezet voor de stad. Om Leiden beter te leren kennen is het traditie dat de aankomende leden in hun eerste week, de kennismakingstijd, maatschappelijk inzetten. De jongeren hebben gecollecteerd voor het Prinses Beatrix Spierfonds en hebben hulpbehoevende Leidenaren geholpen via de Stichting Present.

“Het is een mooie gedachte om als nieuwe inwoner een steentje bij te dragen aan de gemeente en te ervaren hoeveel dankbaarheid en voldoening het verrichte vrijwilligerswerk oplevert. De gehele stad kleurde oranje door de opvallende hesjes van het Spierfonds”, zegt Quintus bestuurslid Noëlle van der Hoorn. De aankomende leden hebben ruim 10.000 euro opgehaald voor het goede doel.

Ook gingen de jongeren aan de slag voor de kwetsbaarste inwoners van de stad. “Ze hebben gewandeld en bingo gespeeld met ouderen. Daarnaast hebben ze ook geschilderd en in tuintjes geholpen. Door praktische hulp en persoonlijke betrokkenheid te bieden, speelt Quintus een rol in het verbeteren van het leven van kwetsbare individuen en het opbouwen van een hechtere samenleving.”

Maandag gaan de aankomende leden voor het laatst op pad.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×