(Foto: PR).

Jongens Leiden Atletiek doen gooi naar Nederlandse clubtitel

Een week na het WK atletiek melden de toppers van de toekomst zich in Leiden. Op atletiekbaan Leidse Hout is zondag 3 september de finale voor junioren onder 20 jaar. Bij de jongens behoort de organiserende vereniging Leiden Atletiek tot de titelkandidaten.

De atleten duelleren op elf loop-, spring- en werponderdellen om het clubkampioenschap van Nederland. De titel gaat naar de vereniging die over al die onderdelen de meeste punten verzamelt. Het jongensteam van Leiden Atletiek sloot de drie voorrondes voor de vakantie als koploper af. Vooral hordenloper Joas van Hellemondt en afstandsloper Igor Ouwerkerk sleepten voor hun team een karrenvracht aan punten binnen.

In de finale beginnen alle twaalf teams overigens weer op nul. Naast Leiden Atletiek is het Rotterdamse PAC traditiegetrouw een kanshebber op de titel. Ook de meisjes werken in Leiden hun finale af, maar daarvoor wist de thuisclub zich niet te plaatsen.

De wedstrijden duren van 11.00 tot ongeveer 16.30 uur. De toegang tot het sportpark aan de Anthonie Duycklaan 9a is gratis. Parkeerruimte is in beperkte mate beschikbaar.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×