De bouw van de nieuwe vleugel is nu echt van start. (Video: Brigit Disseldorp)

Eerste paal geslagen van nieuwe vleugel Rijnlands Lyceum Wassenaar

Bij het Rijnlands Lyceum in Wassenaar wordt een nieuwe vleugel gerealiseerd. Deze vleugel moet ruimte bieden voor nieuwe lokalen nu de school is uitgebreid met de International School. De eerste paal van de nieuwe vleugel werd donderdagmiddag geslagen.

Naast de nieuwe lokalen krijgt de nieuwe vleugel ook een nieuwe centrale plek. Een grote, brede trap moet het tweede ‘hart van de school’ gaan vormen. Hier worden dan ‘assemblies’ gehouden. “Dan halen we de schoolcommunity bij elkaar, dat doen we één keer per maand, om te vieren wat iedereen gedaan heeft”, vertelt Robert Verloop, Head International School. Deze trap zal ook gebruikt worden bij toespraken, uitvoeringen of debatten.

Wethouder Ritske Bloemendaal mocht een handje helpen bij het slaan van de eerste paal. Volgens de wethouder is de uitbreiding van het Rijnlands Lyceum belangrijk omdat in Wassenaar veel expats zijn. “Men denkt vaak dat ouders dat altijd betaalt krijgen door hun bazen of hun ministeries. Maar er zijn ook terugkerende expats die het Nederlands bekostigd onderwijs nodig hebben en daar valt dit onder”.

Naar verwachting is de bouw van de nieuwe vleugel in augustus 2024 klaar.

Onderwijs Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×