(Foto's: PR/Harmonie Voorschoten)

Speel mee met het Harmonie-orkest met slechts één noot

Harmonie Voorschoten biedt tijdens de Cultuurmarkt in Voorschoten de kans om mee te spelen met een echt orkest. Ook als je nog geen enkel muziekinstrument bespeelt. Voor het stuk ‘De Introductie les’ hoeven muzikanten in spe slechts één noot te spelen die telkens terugkomt.

Zaterdag 9 september wordt door de Cultuurfabriek de jaarlijkse Cultuurmarkt georganiseerd in de Voorstraat. Harmonie Voorschoten doet daaraan mee met een informatiekraam en een optreden met daarin een mix van filmmuziek en bekende populaire muziek. Een deel van dit optreden wordt een open repetitie, waaraan belangstellenden van alle leeftijden kunnen meedoen.

Tijdens de repetitie mogen belangstellenden een blaasinstrument uitproberen en aan het eind van de repetitie kan het stuk worden gespeeld. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@harmonievoorschoten.nl of op de dag zelf bij de kraam in de Voorstraat vanaf 10.00 uur. De instrumenten worden vanaf 13.00 uur uitgedeeld en om 13.15 uur volgt de instructie. Om 13.45 uur begint de openbare repetitie met het orkest en aansluitend het concert.

Het muziekstuk ‘De Introductie les’ is geschreven door de Nederlandse componist Ivo van Kouwenhoven, die gespecialiseerd is in muziek voor jeugd- en leerlingenorkesten. In ‘De Introductie les’ hoeft de nieuwe muzikant slechts één noot te kunnen spelen, die steeds weer terugkomt in het muziekstuk. Vooraf krijgen de deelnemers een korte les van ervaren muzikanten uit het orkest om die noot te leren. Het orkest onder leiding van dirigent Ivo van Gennip vult de rest van de muziek in, zodat het een volwaardig muziekstuk wordt. Het muziekstuk zit zo in elkaar dat de deelnemers op een laagdrempelige en snelle manier ervaren hoe het is om mee te spelen met een harmonieorkest.

Meer informatie over het orkest is te vinden op www.harmonievoorschoten.nl.

Cultuur Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×