Voor zijn vertrek als burgemeester poseerde Henri Lenferink voor Leidse kunstenaars die hem portretteerden in klei. (Foto's: Emile van Aelst)

Burgemeester Lenferink poseert voor portretten in klei

Het is inmiddels een mooie traditie: boetseren van een bekende Leidenaar. Kunstenares Mirèse Mudde wist dit jaar de afscheidnemende burgemeester Henri Lenferink te strikken. Zaterdag 26 augustus was het zover, Lenferink nam plaats in het midden en de deelnemers maakten hun handen vuil aan de klei.

In de aanloop naar de boetseersessie maakte Mudde een aantal foto’s van Lenferink van alle kanten, ter ondersteuning van de boetseerders. Voor het model is het een hele zit, om alle beeldmakers de kans te geven een zo goed mogelijk portret te maken. Zoals Mudde zelf zei een paar dagen voor de workshop plaats ging vinden: “Mensen moeten eigenlijk kijken met hun handen. Je kijkt naar het model, maar bent ook meteen aan het vormen van de klei.”

Vorig jaar viel de eer om geportretteerd te worden in klei te beurt aan Cor Klein, tegenwoordig bekend als presentator van Cultuur071 op Sleutelstad. Daarvoor zaten de toenmalig rector magnificus van Universiteit Leiden Carel Stolker en dichterette Pink Meltzer al eens model.

Cultuur Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×