Het Singelpark is ontstaan door het verbinden van parkgebieden langs de singels. (Foto: Mandana Sotodeh)

Onderzoek naar de biodiversiteit in het Leidse Rembrandtpark

De Taxon Foundation gaat op zondag 10 september de verborgen biodiversiteit van het Rembrandtpark in Leiden onderzoeken. Deze stichting, die het grote publiek bij natuuronderzoek wil betrekken, roept geïnteresseerden op om die dag mee te doen.

De actie is onderdeel van Expeditie Singelpark, een wetenschappelijk onderzoek naar de biodiversiteit van het park dat ontstond door het verbinden van parkgebieden langs de Leidse singels. Het Rembrandtpark is er daar een van.

“Door het gevarieerde karakter van de verschillende gebieden, het Singelpark bestaat uit begraafplaatsen, traditionele parken, de Hortus botanicus, speelplaatsen en hondenveldjes, is te verwachten dat de biodiversiteit hoog is”, zo meent de Taxon Foundation. “Voor een groot deel is deze nog niet onderzocht. Zo zijn de ongewervelde dieren nog grotendeels onbekend. Die vertegenwoordigen gezamenlijk meer dan de helft van de biodiversiteit.”

Veldlaboratorium
In Expeditie Singelpark voert de Taxon Foundation samen met buurtbewoners en scholieren inventarisaties uit van de biodiversiteit. De aandacht gaat daarbij vooral uit naar wat minder in het oog springt, zoals kleine insecten, spinnen, slakken, pissebedden, mossen en korstmossen. Er zijn experts aanwezig en ter ondersteuning wordt een veldlaboratorium opgezet met buisjes, petrischaaltjes en microscopen.

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×