Houssin Bezzai nieuwe voorzitter Topsport
Houssin Bezzai. (Foto: Topsport Leiden)

Houssin Bezzai wordt nieuwe voorzitter Topsport Leiden

Houssin Bezzai wordt de nieuwe voorzitter van Topsport Leiden. Hij volgt Martijn Peetsold op die na elf jaar stopt als voorzitter. Per 10 oktober 2023 neemt Bezzai het stokje van hem over.

Het moment van afscheid komt voor Peetsold na het openen van de drie nieuwe Leidse sportaccommodaties op 7 oktober. De voormalig conrector van het Leonardo College noemt het een mooi sluitstuk op zijn periode bij Topsport Leiden, waarin hij zich altijd met volle overgave heeft ingezet voor de Leidse (top)sport.

Leidenaar Bezzai is op dit moment programmamanager racisme en discriminatie bij de KNVB. Daarnaast heeft hij zijn sporen verdiend als profvoetballer (onder andere Sparta, TOP Oss, Haarlem en het Marokkaanse elftal) en is hij in Leiden bekend als ondernemer en betrokken bij verschillende maatschappelijke organisaties. Topsport Leiden heeft in Bezzai een nieuwe voorzitter gevonden met kennis van topsport, bestuurlijke ervaring, een groot netwerk en sociale betrokkenheid.

Bezzai kijkt uit naar zijn functie bij Topsport Leiden en hoopt hiermee weer iets extra’s terug te kunnen geven aan de stad. “Iedereen heeft het recht om zijn talent te ontdekken en te mogen ontwikkelen. Soms heb je iemand of een organisatie nodig die jou daarbij helpt. Het is aan ons om sporters die kans te geven.”

Het bestuur van Topsport Leiden bedankt Martijn Peetsold voor zijn jarenlange inzet voor alle sporters, sportverenigingen en talenten in Leiden.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×