De afleveringen van de hutspodcast komen vanaf 19 september wekelijks online. (Foto: Sleutelstad)

Hutspodcast vertelt het verhaal van 3 oktober

Vanaf 19 september is op de bekende streamingplatforms de Hutspodcast te horen. Casper Chaudron vertelt in drie afleveringen van ongeveer een half uur het verhaal van 3 oktober aan een nieuwe én bestaande doelgroep. “Veel nieuwkomers in Leiden weten er niet veel meer van dan het jaartal 1574 en dat er veel gefeest wordt in de stad. En bij echte Leidenaars doen er veel verhalen en legendes de ronde, in de podcast hoor je wat hiervan klopt.”

In de podcast vertelt Chaudron het verhaal van Leidens Ontzet aan de hand van relikwieën en locaties waar het verhaal zich afspeelde. Hij gaat in gesprek met onder meer historici en voormalig burgemeester Henri Lenferink. Een van de legendes die aandacht krijgt in de podcast is die van Magdalena Moons. Moons speelt een sleutelrol in het verhaal van 3 oktober, want zij zou de leider van het Spaanse beleg van Leiden, Francisco de Valdez, hebben verleid en hem hebben overtuigd een aanval op Leiden uit te stellen. “Er moet toch een kern van waarheid in zitten”, vertelt Chaudron.

Het onderzoek voor de podcast deed hij als afstudeerproject voor Media, informatie en communicatie op de Hogeschool van Amsterdam. De publicatie is tot stand gekomen met steun van het Leids Mediafonds.

De afleveringen van de podcast komen vanaf 19 september wekelijks online. De laatste aflevering is vanaf 3 oktober te beluisteren.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×