Deelnemers van de Junior Dutch Open vorig jaar. (Archieffoto: Sleutelstad)

Internationaal jeugdtoernooi bowlen komt naar Leiden

Op 10 september en 15 tot en met 17 september vindt bij Bowling Menken in de Stevenshof in Leiden een internationaal bowlingtoernooi voor de jeugd plaats: Dutch Youth Masters. Uit heel Europa reizen jonge bowlers af naar Leiden voor een kans op de winst. De prijzen komen bij elkaar uit op 15.000 euro. Organisatoren Frank Scheffer en Richard van Diest vertellen bij het radioprogramma De Avond met Robbert dat de wedstrijd bij moet dragen aan de populariteit van bowlen bij jongeren. “Veel bowlers zijn tijdens de coronacrisis gestopt.”

Aan het toernooi mogen bowlers tot en met 25 jaar deelnemen. De spelers zijn onderverdeeld in groepen tot 13 jaar, onder de 16 jaar, onder de 19 jaar en onder de 25 jaar. Uit iedere leeftijdsgroep stromen vier deelnemers door naar de finales. In iedere leeftijdscategorie zijn geldprijzen te winnen. Volgens Scheffer en Van Diest gaat het om de grootste prijzenpot bij een toernooi voor de jeugd in Europa.


Organisatoren Frank Scheffer en Richard van Diest over de Dutch Youth Masters.

Naast het internationale toernooi wordt er ook een nationaal toernooi georganiseerd, de Dutch Youth Tour. Deze begint in november in Nieuwegein. Bij het internationale toernooi is publiek welkom. Mensen die niet aanwezig kunnen zijn kunnen het toernooi ook volgen via de livestream van de organisatie.

 

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×