Plaattaart met rode biet, feta en walnoten
Plaattaart met rode biet, feta en walnoten. (Foto: Lianne Raat)

Koken zonder dieren: Plaattaart met rode biet, feta en walnoten

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Lianne Raat van de Partij voor de Dieren in Leiden.

‘Eat the rainbow’, they said. We beginnen met rood. Deze plaattaart met rode bieten is makkelijk, snel en lekker.

Ingrediënten – voor vier personen:
1 rol vers vegan bladerdeeg
3 rauwe rode bieten
100 gram rode bieten hummus
50 gram vegan feta (Violife)
50 gram walnoten
paar takjes verse peterselie of twee handjes rucola
olijfolie
peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de rode bieten en snijd ze in dunne plakken.

Rol het bladerdeeg uit over een bakplaat en vouw de randen om. Besmeer het bladerdeeg met de rode bieten hummus en leg vervolgens de plakjes rode biet er dakpansgewijs op. Bestrijk de rode bieten met olijfolie en strooi er een beetje peper overheen.
Bak de plaattaart in 30 minuten af in de oven.
Verkruimel de feta en de walnoten en snijd de peterselie fijn. Bestrooi de plaattaart hiermee als deze uit de oven komt.

Eet smakelijk!

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude Koken zonder Dieren


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×