(Archieffoto: Sleutelstad).

Days of Art & Science bundelt Leidse cultuur- en kennisevenementen

Hoewel het cultuur- en kennisevenement ‘Days of Art & Science’ voor het eerst op de Leidse evenementenkalender prijkt, zijn de diverse onderdelen van dit meerdaagse festival oude bekenden. De Days of Art & Science omvat spraakmakende activiteiten op het snijvlak van kunst en wetenschap, waarbij het naadloos aansluit bij het profiel van Leiden als stad van ontdekkingen, met de pijlers kennis en cultuur.

Alexander Mouret, cultureel ondernemer en programmadirecteur van Days of Art & Science, denkt dat door de bundeling van activiteiten een interessante interactie tussen kunstenaars en wetenschappers ontstaat, waardoor het publiek een heel verrassend programma kan worden geboden.


Programmadirecteur Alexander Mouret over Days of Art & Science (deel 1).

Wavelength
Een van de onderdelen van het evenement is ‘Wavelength’. Dit programmaonderdeel, dat op zaterdagmiddag 16 september plaatsvindt in Biopartner 5 op het Bio Science Park, wil wetenschappelijke onderwerpen verbeelden door middel van muziek. Zo is er muziek te horen op basis van het ritme van hartslag en ademhaling.

Cyborg
Grote publiekstrekker is ‘De Nacht van Ontdekkingen’ op zaterdagavond 16 september. Dit jaar is ‘De Nacht’ geconcentreerd in en rond het academiegebouw, de sterrenwacht, Hortus en de universiteitsbibliotheek. In het Sleutelstadprogramma Cultuur071 vertelt Mouret over het uitgebreide en diverse programma. “Heel bijzonder is de lezing van Neil Harbisson. Deze kleurenblinde kunstenaar heeft zijn lichaam door een neurochirurg illegaal laten uitbreiden met een antenne die vastzit aan zijn schedel en verbonden is met zijn hersenen. Door deze aanpassing kan hij als cyborg kleuren horen, een eigenschap die ook in het dierenrijk voorkomt onder andere bij dolfijnen.”


Programmadirecteur Alexander Mouret over Days of Art & Science (deel 2).

Nieuwsgierig
Voor met name professionals is er weer het tweedaagse congres ‘Brave New World’, met dit jaar ‘aandacht’ als centraal thema. Mouret: “En dan hebben we ook nog een programma speciaal voor kinderen en jeugd, ‘Brave Young Minds’, dat in het Naturalis Biodiversity Center plaatsvindt. Kortom van 11 tot 17 september valt er van alles te beleven voor iedereen die nieuwsgierig is.”

Cultuur Leiden Science


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×