Van Straalen won zilver tijdens de wijnkeuring van de Lage Landen. (Video: Omroep West)

Witte wijn van Dick van Straalen wint zilver tijdens wijnkeuring Lage Landen

Twintig jaar is Voorschotenaar Dick van Straalen al bezig met wijn maken in zijn Chateau Les Deux Filles. De ranken staan bij de Volkstuindersvereniging maar de wijn zelf maakt hij thuis. En met succes want onlangs won Van Straalen zilver tijdens de wijnkeuring van de Lage Landen. De prijs werd uitgereikt in Kasteel Amerongen. Dit meldt de Voorschotense krant.

Het is niet de eerste prijs voor Van Straalen, de afgelopen vijftien jaar deed hij regelmatig mee met de landelijke kampioenschappen en werd al drie keer Nederlands kampioen. Ook zijn likeuren vallen regelmatig in de prijzen.

“Mijn prijzenkast is wel vol”, lacht hij. “Maar de grote wijnkeuring van de Lage Landen (Nederland en België) stond nog hoog op mijn verlanglijstje. Om mee te kunnen doen was er wel meer dan 100 liter wijn nodig en dat was een uitdaging. Maar ik had een prachtige oogst vorig jaar en gelukkig lukte het me.”

Daarna moest er een analyse van de wijn worden gemaakt. Welke soort druiven, het zuurgehalte, alcoholpercentage etc. “Dat bleek allemaal voldoende te zijn. Zes flessen zijn naar Wijngaard De Linie gestuurd van waaruit ze naar Duitsland werden vervoerd. Daar deden keurmeesters blinde proeven. Het was spannend ja, eind augustus kreeg ik te horen dat mijn wijn bijna de lekkerste was. Ongelofelijk!”

Was dit nou de laatste keer? “Zeker niet, dit smaakt juist naar meer”, zegt Van Straalen. “Volgend jaar wil ik weer meedoen maar dan ga ik voor goud. De oogst van dit jaar ziet er goed uit dus het lijkt er op dat dat gaat lukken. Eerst even genieten van mijn zilveren medaille.”

De prijswinnende wijn van Chateau Les Deux Filles is in verschillende winkels in Voorschoten te koop maar wees er snel bij want de voorraad is beperkt. “En probeer ook eens de rosé of de frambozenwijn, echt een aanrader”, aldus Van Straalen.

 

 

Maatschappij Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×