Robbin Stikvoort in de radiostudio bij Sleutelstad (Foto: Sleutelstad)

Leidse stichting blijft zich inzetten voor kinderen in de bijstand

Het Leidse initiatief ‘Stichting Kind in de Bijstand’ doet een oproep aan Leidenaars om te doneren, zodat de organisatie cadeautjes kan kopen voor kinderen die opgroeien in een bijstandssituatie of bijvoorbeeld ernstig ziek zijn.

Robbin Stikvoort zet zich sinds ongeveer een jaar via de stichting in voor deze kwetsbare groep die hij een hart onder de riem wil steken. “Hulp blijft hard nodig”, zegt Stikvoort. “Door de inflatie die afgelopen jaar flink is gestegen, hebben veel mensen nu minder te besteden. Het aantal kinderen in de bijstand  is daardoor ook zeker toegenomen.”

Omdat de organisatie nog niet zo bekend is, kwamen er de afgelopen maanden weinig donaties binnen en daarom zoekt de Leidenaar nu de publiciteit met zijn initiatief. “Met minder donaties, kunnen we minder kinderen blij maken.” Doneren kan via kindindebijstand.nl.

Naast kinderen op normale dagen verrassen, wil de Stichting K.I.B ze ook een leuk Sinterklaasfeest bezorgen. “Het duurt nog wel even voordat hij in het land is, maar de Sinterklaaskriebels komen al in oktober”, zegt Stikvoort. “Daarom beginnen de voorbereidingen nu al, zodat elk kind iets heeft om uit te pakken met Sinterklaas.” Vorig jaar haakte de stichting aan bij de Sinterklaasactie die Sleutelstad hield samen met een aantal lokale omroepen in de regio en Omroep West. Stikvoort kwam doen dozen vol cadeaus brengen voor de inzamelactie SintvoorIeder1 die ook dit jaar weer wordt georganiseerd in de week van 20 november.

 

Robbin Stikvoort van de stichting Kind in de Bijstand schuift aan in de Sleutelstad studio om wat extra aandacht te vragen voor het goede doel.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×