Detail uit de poster van Kunst onder de Bomen

Ook kunstenaars zonder atelier exposeren tijdens Kunstroute dankzij 'Kunst onder de Bomen'

Kunst en wandelen of fietsen gaan uitstekend samen, zo bewijst de Kunstroute ieder jaar. Dit jaar kun je door Leiden tourend bij zo’n 150 professionele kunstenaars hun atelier bezoeken, hun kunst zien of kopen, of in gesprek gaan. Tegelijk met de Kunstroute in het weekend van 23 en 24 september, wordt ook Kunst onder de Bomen gehouden.

De Hooglandse Kerkgracht verandert die twee dagen in een kunstmarkt met 38 marktkramen met kunst van nog eens 55 kunstenaars. Hier tref je creatieve makers aan die niet altijd een atelier hebben om mensen in te ontvangen of die van ietsje verder weg komen. Mirjam van Heest is een van hen. Zij maakt minutieuze botanische tekeningen en toont die op haar Instagram-kanaal. Pas in het echt zie je de details. “Zo’n kunstmarkt is ideaal om je kunst te laten zien aan iedereen. Om uit te leggen hoe je het maakt”, vertelt ze bij Cultuur071:

Jolijn Rem organiseert de markt dit jaar, samen met initiatiefneemster Claudia de Zeeuw van winkel EDUARD. Schilderijen, keramiek, viltwerk, tekeningen, houtbewerkers. Heel divers. “Wat we zo leuk vinden, is dat je het gesprek met je publiek aan kan gaan en feedback kan krijgen. De kunstenaars komen dan ook graag.”

In de aanloop van de Kunstroute heeft De Zeeuw ook het project Kunst in de Etalage geïnitieerd. Dankzij de inspanningen van Liever in Leiden zijn in ruim 40 etalages van 7 tot 28 september kunstwerken te zien. Zelfs winkelen en kunst kijken kun je zo combineren. Dit evenement is dit jaar voor het eerst, maar Rem verwacht door de enthousiaste ontvangst dat dit wel eens een blijvertje kan zijn.

Bij Cultuur071 vertellen Jolijn Rem en Mirjam van Heest over Kunst onder de Bomen:

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×