Terry Koper finishte in exact veertien minuten. (Foto's/video: Chris de Waard)

Eerste lustrum Rapenburg Race brengt ruim een ton op

De vijfde editie van de Rapenburg Race die afgelopen zaterdagmiddag werd gehouden, heeft tot nu toe bijna 108.000 euro opgebracht. Daarmee komt het doel van 120.000 euro in zicht. Doneren kan namelijk gewoon nog.

Voorafgaand aan de 800 meter lange zwemwedstrijd vanaf het begin van het Rapenburg naar het Steenschuur bij het Kamerlingh Onnes Gebouw (KOG), maakten al meer dan 5.000 mensen een donatie over als sponsoring van een van de 688 deelnemers die verdeeld over 89 teams meededen aan de jubileumeditie. Het geld is bestemd voor onderzoek naar de mogelijkheden om het leven voor mensen met een dwarslaesie te verbeteren.

De Rapenburg Race wordt georganiseerd door Leidse studenten en wordt ondersteund door alle Leidse studentenverenigingen. De teams gingen met tussenpozen het water in om opstoppingen te voorkomen. Onder de deelnemers ook verschillenden mensen die zelf een dwarslaesie hebben. Van die groep was de snelste, al ging het daar niet echt om, Terry Koper die na 14 minuten rond de finishtrap op werd geholpen die tussen het KOG en het Van der Werfpark in het water lag.

Van de ‘gewone zwemmers’ kwam voorzitter Annetje Ottow van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden als een van de eersten aan bij de finish. Ook prins Floris van Oranje bevond zich net als in andere jaren onder de deelnemers.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×