De Leidse kinderboekenschrijfster Ingrid Prins (foto: Raimond Reijmers)

Nieuw kinderboek van Leidse Ingrid Prins boordevol emoties

Vlak voor de Kinderboekenweek die dit jaar van 4 tot en met 15 oktober is, verschijnt het boek Merel een ik van de Leidse kinderboekenschrijfster Ingrid Prins. In het boek leef je mee met Merel, die bang is dat ze haar beste vriendin kwijt raakt als er een nieuw meisje in de straat komt wonen. De misverstanden en emoties lopen hoog op. Er komen ook serieuze kinderproblemen langs, maar wel op een concrete en toegankelijke manier. De taal is ook helemaal afgestemd op de 9+ doelgroep.

Ingrid Prins vertelt bij Cultuur071 dat ze veel scholen bezoekt waar ze voorleest en kinderen leert hoe ze zelf verhalen kunnen bedenken en schrijven of tekenen. “Mijn doel is om het leesplezier te vergroten bij kinderen. Het leukste is het om kinderen enthousiast te krijgen die zeggen dat ze helemaal niet van lezen houden. Vaak willen ze wel lezen, maar vinden ze niet het juist boek. Met korte zinnen en veel illustraties.” Zo’n boek is Merel en ik. Maar de inhoud moet ook aanspreken. In het boek Merel en ik gaat er eigenlijk van alles mis tussen de twee vriendinnen. De emoties lopen hoog op, maar de misverstanden zijn voor kinderen waarschijnlijk heel herkenbaar. Tegelijk spelen de verschillende ouders een geruststellende rol. Het past wat dat betreft goed bij het thema van de Kinderboekenweek ‘Bij mij thuis’.

Voor de Kinderboekenweek komen er weer veel boeken uit dit jaar. Het kinderboekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door Sanne Rooseboom met de titel Ravi en de laatste magie. Wie dit jaar de gouden griffel en penseel ontvangt wordt op 29 september bekendgemaakt.

In deel 1 van het interview Ingrid Prins over haar missie voor leesplezier (Cultuur071):

In deel 2 van het interview leest Ingrid Prins voor uit Merel en ik. (Cultuur071):

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×