Aandacht voor straatintimidatie
De postercampagne 'Ben je oké?' in Leiden. (Foto: Jan Frensen)

Aandacht voor straatintimidatie in Leiden

De gemeente Leiden doet mee aan de landelijke campagne ‘Ben je oké?’ waarin aandacht wordt gevraagd voor straatintimidatie. Een ongepaste grap of een seksueel getinte opmerking maken, iemand achterna lopen of nafluiten. Dat vindt ook de gemeente Leiden niet oké. Deze vormen van intimidatie op straat zorgen voor een onveilig gevoel. De gemeente Leiden sluit zich daarom aan bij de landelijke campagne ‘Ben je oké?’ tegen straatintimidatie van de Rutgers Stichting.

Vanaf deze week hangen door de stad campagneposters. Ook via sociale media geeft de gemeente aandacht aan de campagne. De campagne ‘Ben je oké?’ roept inwoners op om elkaar te helpen bij een ongepaste of ongemakkelijke situatie en geeft tips hoe in zo’n situatie te handelen. “Ongewenst seksueel gedrag is niet oké, ook niet bij concerten, op festivals en in de clubs”, licht een woordvoerder toe. “Als je denkt dat iemand wordt lastiggevallen, vraag dan: Ben je oké?” Op de website Benjeoke.nl worden verschillende voorbeelden gegeven hoe intimidatie kan worden herkend.

Campagne
De posters van de campagne die nu in de stad hangen zijn geïnspireerd op de posters die al eerder zijn gebruikt in de Leidse horeca en bij studentenverenigingen. “Die posters waren net wat anders en meer gericht op ongewenst seksueel gedrag tijdens het uitgaan”, zegt een woordvoerder.

Rutgers Stichting
De landelijke campagne ‘Ben je oké?’ van de Rutgers Stichting maakt ongewenst seksueel gedrag bespreekbaar. Meer informatie staat op www.benjeoke.nl.

Leiden Maatschappij Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×