Zorg en Zekerheid Leiden Basketball Dames 1 verliest eerste thuiswedstrijd tegen Triple Threat uit Haarlem. (Foto's: Gerry van Bakel)

Geen thuisvoordeel vrouwenteam Zorg en Zekerheid Leiden Basketball

Ook in de fameuze Vijf Meihal kon Zorg en Zekerheid Basketball Dames 1 geen potten breken in hun tweede wedstrijd dit seizoen. Triple Threat uit Haarlem had het makkelijk tegen de debutanten in de eredivisie, zij wonnen met 53-76. “We moeten met meer lef spelen”, zei hoofdcoach Richard den Os na afloop.

Topscoorder aan Leidse kant Kim Schrama zei na de wedstrijd dat het team had verzuimd het speelplan goed uit voeren. “We zijn nog jong en onervaren”, zegt Schrama. “We leren heel erg veel. Ik kijk er op terug met een goed gevoel. We hebben zeker goede momenten, met mooie aanvallen en als die bal er dan niet ingaat, is dat balen. En het is nog steeds fantastisch, het team is top.”

Verslaggeefster Gerry van Bakel sprak na afloop met speelster Kim Schrama en hoofdcoach Richard den Os.

Volgens Den Os had er meer ingezeten. Hij kijkt terug met gemengde gevoelens. “Ik vond dat we vaak wat angstig speelden, dat het plan niet werd uitgevoerd zoals in de training. Dat is deels onervarenheid. Het heeft allemaal nog wat tijd nodig en dat zal met ups en downs gaan.”

Triple Threat uit Haarlem nam direct bij de start van de wedstrijd een voorsprong van zes punten, dat kon ZZ Leiden nog bijbenen, maar vanaf 8-8 liep de ploeg uit Haarlem punt voor punt uit. Lang leek Leiden de schade nog tot twintig punten verschil te kunnen beperken, maar in het vierde kwart slechtte Haarlem ook die muur. En liet uiteindelijk 53-76 noteren.

De volgende thuiswedstrijd van ZZ Leiden is op zaterdag 7 oktober tegen Dozy Den Helder.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×