Jeroen Spijker aan het werk tijdens de Kunstroute Leiden. (Foto: Louis Smit)

Tijdens Kunstroute werkt beeldhouwer Spijker gewoon door

De kunstenaar aan het werk laten zien, dat is een van de doelstellingen van de Kunstroute Leiden die bezoekers dit weekeinde een kijkje achter de schermen biedt bij professionele hedendaagse kunstenaars. Een van hen is beeldhouwer Jeroen Spijker die in het atelier van een collega aan de Lage Rijndijk aan een beeld staat te werken.

Vanaf de straat is door het raam al zichtbaar hoe druk hij bezig is. Voor hem zit zijn model, Elisa Weehuizen. Zij is half Nederlandse en half Nigeriaanse. Spijker scoutte haar in de trein, zo vertelt zij. Spijker: “Een heel mooie vrouw met een elegante sterke uitstraling. Zij past perfect in mijn serie van beelden van mensen in Nederland die genen hebben van twee of meer continenten en daarmee binnen de stroming Exotic Esthetic Movement, als document van ons tijdsgewricht.”

Als Leidse kunstenaar neemt hij met plezier deel aan de Kunstroute Leiden. Hij is de maker van ‘het kleinste kunstwerk ter wereld’, een minibeeldje van Rembrandt. Vorig jaar was daarover een tentoonstelling in de Lakenhal. Iedere zomer organiseert Spijker de Zomeracademie in de Leidse Hout. Dat zijn lessen voor wie zich wil bekwamen in beeldende kunst. Binnenkort start van hem een nieuwe reeks cursussen beeldhouwen en boetseren.

Goud
In het atelier van Spijkers collega, Anna Arcese, is ook haar werk te zien. Zij is geboren in Italië. Ze kreeg haar opleiding in Rome en in Brussel en werkte in Londen, de VS en het Midden-Oosten. Zij maakt onder meer miniatuurschilderijen waarbij zij ook goud toepast.

Cultuur Leiden Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×