Leidse jongen (16) aangehouden voor mishandeling man in Haagse tram

De politie heeft afgelopen woensdag een 16-jarige jongen uit Leiden opgepakt wegens betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging in een tram op de Jurriaan Kokstraat in Den Haag.  De rechter heeft vrijdag besloten dat hij langer in voorarrest moet blijven.

Eerder werden voor de mishandeling van de man in de tram al drie meisjes van 16,16, en 17, en een vrouw van 19 uit Den Haag aangehouden. De 19-jarige verdachte is op vrije voeten gesteld door het Openbaar Ministerie. De andere drie verdachten zijn voorgeleid waarna hun voorarrest volgens de politie onder strenge voorwaarden is geschorst.

De mishandeling vond plaats op vrijdag 8 september. Op beelden die online werden gedeeld was het geweldsincident te zien. Meerdere personen keerden zich tegen één man. Er wordt geschopt en geslagen. Ook lijkt iemand op de beelden een stekende beweging te maken richting de man. Over de aanleiding zijn nog geen mededelingen gedaan.

Aangifte
Het slachtoffer wilde in eerste instantie geen aangifte doen, maar vanwege de ernst van het incident begon de politie ambtshalve met een onderzoek. Inmiddels heeft het slachtoffer alsnog aangifte gedaan.

Beelden
Op de beelden die online zijn gedeeld, is te zien dat andere personen de mishandeling ook filmen. De politie roept mensen die beelden van de mishandeling hebben (gemaakt) op om deze niet online te zetten, maar naar de politie te sturen.

112 Sleutelstad Leiden Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×