Tweede Kamerleden Senna Maatoug (GroenLinks) en Barbara Kathmann (PvdA). (Foto's: Chris de Waard)

GroenLinks en PvdA Leiden trappen gezamenlijk campagne af

“Samen kan het!” Dat is de slogan waarmee GroenLinks en de PvdA samen de boer op gaan tijdens de komende verkiezingscampagne. Zondagmiddag organiseerde de lokale afdelingen van de twee partijen voor het eerst in de geschiedenis een gezamenlijke aftrap van de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen die op 22 november worden gehouden.

Na een politieke pubquiz met vragen als ‘hoeveel mensen hebben bij de verkiezingen van 2021 in Leiden op GroenLinks en de PvdA gestemd’ (ruim 13.000) kwamen de Leidse partijvoorzitters Joost van den Berg (PvdA) en Judith van Vliet (GL) op het podium. Allebei prezen ze de samenwerking tussen hun partijen, maar hoe die in de lokale campagne voor de landelijke verkiezingen gestalte gaat krijgen, bleef vaag.

Fractieleiders Rembrandt Rowaan van GroenLinks Leiden en Marc Newsome van de PvdA Leiden over het samen optrekken van hun partijen.

huis-aan-huizen
Ook de aanwezige fractievoorzitters, Marc Newsome van de PvdA Leiden en Rembrandt Rowaan van GroenLinks Leiden hebben dat nog niet helemaal goed voor ogen. Dat samen campagnevoeren gaat in elk geval wel gebeuren door met leden van allebei de partijen langs de deuren te gaan. Dat heet in de gezamenlijkheid niet meer canvassen, maar huis-aan-huizen.

College
Dat de partijen elkaar landelijk wellicht meer te bieden hebben dan in Leiden, komt ook doordat zowel GroenLinks als de PvdA in de Tweede Kamer tot de oppositie behoren. Samen krijg je dan soms sneller zaken voor elkaar dan alleen. In Leiden zijn allebei de partijen vertegenwoordigd in het college en wordt dus al volop samengewerkt.

Om de aanwezige leden van de twee partijen bij te praten, gaven de campagneleiders, voor GroenLinks Leiden zijn dat Alexander Molendijk en Naor Scheinowitz en voor de PvdA Leiden Arthur van Geel, een update. Een ‘inspiratiesessie’ werd verzorgd door de Tweede Kamerleden Senna Maatoug (GroenLinks) en Barbara Kathmann (PvdA).

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×