(Foto: The Picture Art of Table Tennis)

Scylla wint van uitgekleed kampioensteam

De vrouwen van Scylla hebben in de Eredivisie tafeltennis voor een sensatie gezorgd. Bij landskampioen VTV werd met maar liefst 2-5 gewonnen. Een historische zege want sinds mensenheugenis trekt de ploeg uit Nieuwegein eigenlijk altijd aan het langste eind in de onderlinge duels met Scylla.

VTV kon als excuus aanvoeren dat het niet in de sterkste formatie aantrad. Sterker nog: de topfavoriet voor de titel verscheen slechts met twee speelsters in de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Vrijwel alle dames uit de VTV-selectie spelen ook in buitenlandse competities waardoor alleen Sanne de Hoop en Emma van der Zanden in actie kwamen. Ronduit pijnlijk voor de Nieuwegeinse kampioensploeg die met het schaamrood op de kaken de wedstrijd hierdoor begon met een 0-2 achterstand.

Met tweemaalwinst voor Esmee van Marwijk en ook een winstpartij voor Evelien Hengstman kwam Scylla op vijf punten. Fang Ning Chen Chen wist namens Scylla net niet te winnen van Van der Zanden en ook verloor Scylla het dubbelspel. Dat bracht de eindstand op 2-5.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×