Inmiddels zijn alle vestigingen van Big Bazar dicht. (Foto: Louis Smit)

Koopjesketen Big Bazar nu echt failliet

Koopjesketen Big Bazar is dinsdag failliet verklaard. Dat gebeurde nadat de rechtbank in Leeuwarden voor de derde keer weigerde om het bedrijf meer tijd te gunnen om tot afspraken te komen met schuldeisers. De rechter heeft er geen vertrouwen in dat de keten nog te redden valt. “Ondanks een mogelijke kapitaalinjectie luidt het oordeel dat Big Bazar onvoldoende middelen heeft om aan haar lopende verplichtingen gedurende een af te kondigen afkoelingsperiode te voldoen”, aldus de rechtbank.

Big Bazar kwam afgelopen zomer in de financiƫle problemen. Volgens het bedrijf vooral door de forse prijsstijgingen als gevolg van inflatie. Klanten gaven daardoor minder uit. Het bedrijf betaalde de laatste tijd ook voor veel locaties de huur niet meer. Ook sloot een deel van de ruim 120 filialen de afgelopen tijd al de deuren. Dinsdag waren er minder dan honderd nog open. In onze regio had Big Bazar winkels in de Leidse Merenwijk en bij winkelcentrum Santhorst in Leiderdorp.

Inmiddels zijn alle vestigingen dicht. Online meldt het bedrijf voortaan bereikbaar te zijn via een 06-nummer. De schuldenlast van het bedrijf bedraagt zo’n dertig miljoen euro, waarvan ongeveer een derde bij de belastingdienst.

Economie Leiden Leiderdorp Big Bazar

Meer in dossier Big Bazar

Meer in dossier Big Bazar


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×