Zonnepanelen op het dak van buurthuis de Boschbloem. (Foto's: Gemeente Voorschoten)

Voorschotens buurthuis de Boschbloem is klimaatproof

Buurthuis de Boschbloem in Voorschoten heeft flinke stappen gezet in het verduurzamen van het gebouw aan de Baron Schimmelpenninck van der Oyelaan. De afgelopen twee jaar is er veel gebeurd: nieuwe zonnepanelen, de installatie van een elektrische boiler, ledverlichting en aanleg van energiezuinig HR++ glas. Verwarming van het gebouw gaat door middel van warmtepompen en infraroodpanelen.

De werkzaamheden aan de Boschbloem zijn onderdeel van de pilot ‘Verduurzamen gemeentelijk vastgoed’ van de gemeente Voorschoten. Een initiatief van raad en college om tegemoet te komen aan de eisen van het landelijke energievraagstuk en klimaatverandering.

Naast de Boschbloem maakt ook buurthuis Alettahof deel uit van de pilot, de zonnepanelen en warmtepompen worden ook daar binnenkort geplaatst. De opgedane ervaring bij beide buurthuizen kan vervolgens worden gebruikt om de mogelijkheden tot verduurzaming bij andere gemeentelijke panden verder in kaart te brengen.

Inwoners die meer willen weten over verduurzaming, kunnen kijken op  www.duurzaambouwloket.nl en www.voorschotenvoorduurzaamheid.nl.

V.l.n.r.: gebouwbeheerder Arjan de Wit, wethouder Hubert Schokker, penningmeester Okke de Boks (zittend), aannemer Kees Hooijmans van firma Freek van Os (op de ladder) en wethouder Paul de Bruijn.

Duurzaamheid Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×