Houssin Bezzai in de studio van Sleutelstad. (Foto: Gerry van Bakel)

Houssin Bezzai nieuwe voorzitter Stichting Topsport Leiden

Het stokje is officieel nog niet overgedragen door de afscheidnemende voorzitter Martijn Peetsold van de Stichting Topsport Leiden, maar opvolger Houssin Bezzai staat al in de startblokken. “Mijn speerpunt voor de komende jaren is nieuw talent een kans geven om zich te ontwikkelen tot topsporter.”

Bezzai vindt dat het bestuur van Topsport Leiden al goed bezig is met het topsportklimaat in Leiden. “Ik kan daar zeker op doorgaan. Ik wil zoveel mogelijk sporters helpen. Ook van sporten die nog niet bekend staan als een topsport in Leiden. De nieuwe sportaccommodaties zijn daarbij belangrijk. Sporters hebben goede faciliteiten nodig om verder te komen. En als Topsport Leiden daarbij kan helpen, doen we dat graag.”

Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met de nieuwe voorzitter van Stichting Topsport Leiden Houssin Bezzai.

Bezzai treedt aan als voorzitter nadat de nieuwe sportaccommodaties officieel in gebruik zijn genomen. In de aanloop naar de bouw, klonk er ook veel kritiek. Zo zou de ijsbaan niet lang genoeg zijn en heeft de topsporthal te weinig tribunestoeltjes tijdens de wedstrijden van ZZ Leiden. “Ik kan daar weinig over zeggen, dat loopt al zo lang”, reageert Bezzai behoedzaam. “Ik heb die strijd niet hoeven strijden. Ik moet het als voorzitter nu doen met wat er is. Kijken naar de mogelijkheden.”

Openhouden
De komst van de nieuwe accommodaties zou de oude sporthallen, zoals de Vijf Meihal, overbodig moeten maken. Die hal staat op de nominatie om gesloopt te worden. Maar onder andere het bestuur van Topsport Leiden dringt aan op het (voorlopig) openhouden van de hal. “Hij staat er nog, er zijn heel veel verenigingen die er gebruik van willen maken, dus waarom niet,” zegt Bezzai. “Ik vind dat we moeten zoeken naar oplossingen. Dat is altijd mijn insteek. Samen zoeken naar oplossingen, alleen kunnen we het zeker niet.”

Voetbal
Als voetballiefhebber in hart en nieren, en werkzaam bij de KNVB, zou Bezzai misschien stiekem dromen van een Leidse profclub, maar dat is geen prioriteit voor hem als voorzitter Topsport Leiden. “Ik vind dat een lastige vraag”, zegt Bezzai. “Het voetbal in Leiden is niet op zo’n niveau dat je die stap zou kunnen maken.  Dan moet je eerst een club hebben die een paar jaar op tweede divisieniveau acteert. In Leiden speelt alleen LSV (voorheen FC Boshuizen) in de eerste klasse. Je moet wel reëel zijn.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×