Auto's in beslag genomen bij gecombineerde controle belastingdienst en politie

Twee verkeerscontroles die de politie samen met de Belastingdienst heeft gehouden op de parkeerplaats bij de voetbalvelden aan de Oegstgeesterweg in Leiden hebben nogal wat opgeleverd. De eerste controle werd vrijdagmiddag gehouden tussen 14.45 en 18.00 uur. ’s Avonds werd de controle rond 18.45 uur hervat en dit keer ging deze door tot 21.30 uur.

In totaal werden er door de Belastingdienst zestien auto’s in beslag genomen en weggesleept. Op nog eens zeven voertuigen werd beslag gelegd maar de bestuurders mochten wel verder rijden. Ook werden er forse bedragen aan achterstallige belasting geïnd.  Er werd ter plekke voor ruim 63.000 euro gepind. Het hoogste bedrag was 2.035,00 euro.

Drugstest
Ook de politie deed ‘goede’ zaken. Er werden twintig bekeuringen uitgedeeld. Vier keer voor niet handsfree bellen, drie keer voor rijden zonder rijbewijs en twee automobilisten bleken achter het stuur te zitten zonder geldige verzekering. Alle bestuurders die werden gecontroleerd, moesten ook blazen of een drugstest ondergaan. Niemand bleek onder invloed achter het stuur te zitten. Andere boetes werden uitgedeeld voor het opgeven van een valse naam, een verlopen APK en een gladde band. Een bestuurder had geen rijbewijs bij zich. In verband met verschillende overtredingen werd één automobilist aangehouden. Enige tijd later is deze persoon heengezonden met drie bekeuringen op zak.

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×