De Stoptober campagne werd in Voorschoten afgetrapt op de markt (Video: Brigit Disseldorp)

Campagne Stoptober in Voorschoten afgetrapt

Iedereen weet: stoppen met roken is niet gemakkelijk. Maar uit onderzoek blijkt keer op keer dat goede begeleiding bij het stoppen met roken echt helpt. Daarom doen veel gemeenten mee aan de jaarlijkse campagne Stoptober. Ook Voorschoten. Vrijdag gaf wethouder Hubert Schokker het startsein van de campagne. Daarbij waren ook jeugdvoorzitter Remco Dubbeling van voetbalclub Voorschoten ’97 en huisarts Oscar Nijst aanwezig.

Het startsein vond plaats op de markt, ter hoogte van het Wapen van Voorschoten. Daar stond een speciale informatiecamper van Hecht GGD Hollands-Midden. Tot 13.00 uur gingen deskundigen van de GGD met het winkelende publiek in gesprek. Zij gaven informatie, beantwoordden vragen en hielpen bij het aanmelden voor Stoptober.

Gezondheid en portemonnee
”Al bijna 500.000 mensen deden in Nederland mee aan Stoptober”, weet wethouder Schokker. ”Maar liefst zeventig procent hield het vol om vier weken niet te roken. Ruim de helft van de deelnemers was na drie maanden nog steeds gestopt. Het laat zien hoe belangrijk het is om hulp te krijgen en het samen te doen.” De wethouder roept inwoners die willen stoppen met roken op om van deze kans gebruik te maken. ”Stoppen is goed voor je gezondheid en je portemonnee. Bovendien geven we daarmee het juiste voorbeeld aan jongeren die nog niet roken. Want de beste manier om van roken af te komen, is nog altijd om er niet aan te beginnen.”

Meiland

Ook deze editie geven bekende Nederlanders het goede voorbeeld. Dit jaar zijn dat mediapersoonlijkheid Maxime Meiland, schrijver Herman Brusselmans en voormalig First Dates-maître Sergio Vyent. Op zaterdag 30 september is de Stop Show in het Olympisch Stadion in Amsterdam met een mix van informatie over het stoppen met roken afgewisseld met entertainment. Zo treden Gerard Joling en oud-ambassadeur Eva Simons op en geeft een team van specialisten praktische tips en tricks. Aan het eind van de show wordt door alle deelnemers gezamenlijk de laatste sigaret uitgedrukt.

Aanmelden
Rokers die willen meedoen aan Stoptober kunnen zich aanmelden bij de huisarts of via www.stoptober.nl. Op 1 oktober begint de 28-dagen-niet-rokenreis. Deelnemers krijgen iedere dag steun en aanmoediging om het vol te houden, bijvoorbeeld met motiverende berichten en filmpjes op sociale media, Stoptober.tv en de Stoptober-app. Stoptober wordt voor de tiende keer in Nederland georganiseerd.

Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×