(Foto: Ruben van Rijn)

LIFF maakt eerste tien titels bekend, opent met premiere Dream Scenario

De organisatie van het Leiden International Film Festival (LIFF) heeft de eerste tien films die dit jaar op het festival vertoond gaan worden, bekendgemaakt. Het festival opent dit jaar met de Nederlandse première van de film Dream Scenario met Nicholas Cage.

Dream Scenario gaat over een professor die om onverklaarbare redenen in de dromen van iedereen op de wereld verschijnt. Hoofdspeler Cage is een veel gezien gezicht op het festival. In 2018 was de Amerikaan gastprogrammeur en in 2021 werd een marathon vertoond met al zijn films die dat jaar uit waren gekomen.

Naast Dream Scenario staat onder meer de film Fremont op het programma, over een voormalig tolk met oorlogstrauma’s die in een gelukskoekjesfabriek werkt. Ook I used to be funny, Hypnosen en Are You There God, It’s Me staan op de lijst. Alle films die bekendgemaakt zijn staan op de site van de organisatie.

Categorieën
Alle films op het LIFF vallen binnen categorieën Independent (onafhankelijk), Emerging (opkomend) en Extraordinary (uitzonderlijk). Het volledige programma wordt bekendgemaakt op 6 oktober.

Het LIFF ontstond in 2005 en wordt dit jaar voor de achttiende keer georganiseerd. Sinds 2014 wordt ook een zomereditie gehouden.

In het Sleutelstad radioprogramma Nieuws071 vertelde festivaldirecteur Ratna Lachmansingh vrijdagmiddag over de komende editie. Het LIFF vindt dit jaar plaats van 26 oktober tot en met 5 november.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×