De prijsuitreiking vond vrijdagmiddag plaats bij de enige Leidse islamitische basisschool Er-Risèlèh aan de Stadhouderslaan. (Foto's: Emy Leidelmeijer)

Leerlingen islamitische basisschool Er-Risèlèh winnen Leidse Textiel Race

Leerlingen van islamitische basisschool Er-Risèlèh aan de Stadhouderslaan hebben 1.165 kilo textiel ingezameld. Hiermee zijn ze de winnaars van de Textiel Race die ook dit jaar weer werd georganiseerd door de gemeente Leiden in samenwerking met textielverzamelaar Sympany. In totaal hebben de deelnemende Leidse basisscholen 7.268 kilo textiel ingezameld.

Sleutelstad ging naar de prijsuitreiking en maakte een vrolijke radioreportage.

In de afgelopen 24 dagen hebben de leerlingen les gehad over het belang van hergebruiken en repareren van textiel. Na een gastles over circulair leven gingen de basisscholen de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk kleding en oud textiel in te zamelen. Ze kregen hulp van familie, vrienden en buurtbewoners die hun textiel konden aanbieden via de website textielrace.nl. De leerlingen gingen vervolgens het textiel bij hen thuis ophalen.

De winnende klas heeft een schoolreisje naar museum Nemo in Amsterdam gekregen. Wethouder Yvonne van Delft reikte op 29 september de prijs uit.

Textielindustrie
De textielindustrie is wereldwijd een van de meest vervuilende industrieën. Per jaar belandt er zo’n tien kilo per Nederlander in de restcontainer. Dit wordt vervolgens verbrand. De Textiel Race moet bewustwording creëren over het belang van recycling.

 

Duurzaamheid Leiden Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×