Matthias Knijnenberg van Studenten voor Leiden moet stoppen met zijn werk als lid van de raadscommissie commissie Werk & Middelen. (Foto: SVL)

Duoraadslid SVL vindt geen kamer en moet stoppen

Duoraadslid Matthias Knijnenberg van Studenten voor Leiden (SVL) stopt met zijn werk als lid van de raadscommissie commissie Werk & Middelen. Knijnenberg moet zijn kamer uit en kan in Leiden geen andere vinden. En dus moet hij ook het raadswerk neerleggen.

“Waar SVL begon als reactie op het verkameringsbeleid, heeft de partij zich in de afgelopen paar jaar ontwikkeld tot een partij die zich inzet voor de hele stad”, schrijft Knijnenberg in zijn ontslagbrief. “Leiden biedt kansen en verdient lof, maar kent ook uitdagingen. Door een van die uitdagingen moet ik mijn duoraadslidmaatschap in de commissie WM neerleggen. Ik moest vertrekken uit mijn (studenten)huis en heb op korte termijn geen woonruimte kunnen vinden in Leiden. Dat legt de urgentie van de woonproblematiek maar weer eens bloot.”

Knijnenberg sluit af met een hartenkreet: “Bouw volop voor studenten en starters. Geef ruimte voor verkamering, waarmee het woningtekort over de volle breedte kan afnemen.  Handhaaf via de normale wegen op overlast en malafide verhuurders.”

Leiden Maatschappij Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×