Fang Ning Chen Chen (Foto: Wim de Leeuw).

Scylla aan kop in Eredivisie tafeltennis

Vlak voor 3 oktober hebben heeft het vrouwenteam van Scylla de koppositie gepakt in de Eredivisie tafeltennis. Thuis tegen hekkensluiter Disnierats werd dit weekend met 7-0 gewonnen en dat was genoeg om koploper SKF te passeren op de ranglijst.

De maximale overwinning op de Hoornse ploeg was echter niet helemaal zo vanzelfsprekend als de uitslag doet vermoeden. In de openingspartij moest Evelien Hengstman namens Scylla alle zeilen bijzetten om de sterk spelende Janine Grootjans van zich af te houden. Hengstman won ook haar tweede partij en de Leidse speelsters Fang Ning Chen Chen en Esmee van Marwijk wonnen ook beide partijen. Ook in het dubbelspel was Scylla te sterk voor Disnierats, wat voor een 7-0 overwinning zorgde.

Dankzij deze zevenklapper heeft Scylla nu twee punten voorsprong op SKF en zes punten voorsprong op de twee voornaamste titelkandidaten Den Helder en VTV. Omdat de twee laatstgenoemde ploegen allebei Disnierats nog treffen, geeft de stand wel een wat vertekend beeld. Bij een goed resultaat in de aankomende thuiswedstrijd tegen concurrent SKF kan Scylla nu al uitstekende zaken doen in de strijd om de play-offs. De ploeg uit Veenendaal komt op zondag 15 oktober naar Leiden, aanvang 13.00 uur.

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×