(Foto: Louis Smit)

Nieuwe corona vaccinatieronde van start in Hollands Midden

Bij de vaccinatielocatie van Hecht GGD Hollands Midden in Leiden zijn vanmorgen de eerste prikken gezet met een vaccin dat is gebaseerd op de nieuwe omikronvariant van het virus. Die variant gaat momenteel het meeste rond. Inwoners van de regio Hollands Midden kunnen ook terecht bij de priklocaties van Hecht GGD in Alphen aan den Rijn en Gouda.

De drie locaties zijn de komende periode dinsdag tot en met zaterdag van 8.00 tot 15.30 uur open. Hecht GGD werkt er vooralsnog alleen op afspraak. Meer informatie staat op www.ggdhm.nl/priklocaties-corona.

De nieuwe prikronde is bedoeld voor mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door het coronavirus. Zij hebben tot eind december 2023 de gelegenheid om een coronaprik te halen. Het gaat daarbij om iedereen vanaf 60 jaar en zorgmedewerkers met direct patiënten- of cliëntcontact. Die laatste groep ter bescherming van de mensen met een kwetsbare gezondheid voor wie zij zorgen.

Risicogroepen
Kinderen en volwassenen uit medisch hoog risicogroepen, mensen met een afweerstoornis en zwangere vrouwen kunnen het hele jaar door een coronaprik krijgen. Een coronaprik beschermt de moeder tegen ernstige ziekte door corona en verkleint het risico op vroeggeboorte.

Maatwerk
Een coronaprik is niet voor iedereen nodig. Gezonde mensen onder de 60 jaar hebben nu maar een kleine kans om ernstig ziek te worden van corona. Bijna iedereen is namelijk al beschermd tegen corona. Dit komt door vaccinatie, een doorgemaakte besmetting of een combinatie. In individuele gevallen is wel maatwerk mogelijk. Bijvoorbeeld voor mensen die een gezinslid hebben met een kwetsbare gezondheid.

Winter
Mensen van 18 tot en met 59 jaar die jaarlijks ook in aanmerking komen voor de griepprik bij hun huisarts kunnen nu ook een prik halen. Zij kunnen vanaf 16 oktober zelf een afspraak maken bij de GGD via www.planjeprik.nl of 0800 – 7070. Met de coronaprik wordt de bescherming tegen het coronavirus weer op peil gebracht en de druk op de zorg verminderd. Dat is belangrijk omdat het coronavirus nog steeds rond gaat en kan opleven, juist in het najaar en de winter.

Leiden Maatschappij Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×