Seizoensstart Pilgrim Nation met Bart jan Westerduin, Brian Spapens van Lightning Leiden en Paco Busteros León. (Foto: Gerry van Bakel)

Seizoensstart programma 'Pilgrim Nation' met American football in de hoofdrol

Een beetje honkbal aan het begin, maar verder is het American football wat de klok slaat in Pilgrim Nation, het Sleutelstadprogramma over Amerikaanse sporten met een Leidse twist. Te gast was in deze eerste uitzending van het seizoen hoofdcoach Brian Spapens van Lightning Leiden.

In het honkbal komen de play-offs eraan en vallen de laatste beslissingen in de reguliere competitie. Presentatoren Bart Jan Westerduin en Paco Busteros León lieten woensdagavond hun licht schijnen over de verrassende en tegenvallende teams en blikken vooruit naar de World Series.

Daarna was het voornamelijk American football wat ter sprake kwam. De start van de NFL-competitie in de Verenigde Staten en al het transfernieuws dat gedurende de zomer langs is gekomen. Brian Spapens, hoofdcoach van Lightning Leiden, schoof aan en gaf zijn commentaar op dat nieuws.

Landskampioen
American football is niet alleen iets dat zich afspeelt aan de andere kant van de oceaan. Ook in Nederland is een competitie en Lightning Leiden sleepte begin juli het landskampioenschap binnen, de Tulip Bowl. Met Brian Spapens als kersverse hoofdcoach van de Lightning Leiden. Spapens blikte terug op het verloop van het seizoen, de stappen die het team maakte, hoe ze zich voorbereidden op de wedstrijden in de play-offs en uiteindelijk de Tulip Bowl wisten te veroveren. Spapens is zeker in voor een herhaling van dat succes in het nieuwe seizoen.

Tot slot keken presentatoren en gast al even vooruit naar de Superbowl en deden een voorzichtige eerste voorspelling.

De volgende uitzending van Pilgrim Nation is op woensdag 25 oktober, 18.00-19.00 uur op Sleutelstad.

Kijk en luister hieronder de uitzending terug:

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×