Vrouwen Zorg en Zekerheid Leiden Basketbal pakken eerste winst in nieuwe topsporthal. (Foto's: Gerry van Bakel)

Vrouwen ZZ Leiden pakken eerste winst nieuwe topsporthal

De eerste basketbalwinst in de nieuwe topsporthal in Sportcomplex 1574 is voor de vrouwen van Zorg en Zekerheid Leiden. Na drie nederlagen op rij won het team van coach Richard den Os met 61-50 van Den Helder. “Loon naar werken”, was het oordeel van Den Os. “We voerden het plan goed uit.”

Zowel coach Richard den Os als speelster Kim Schrama benoemen de mentale veerkracht van het team. “We kunnen basketballen, maar in de eerdere wedstrijden hadden we steeds momenten dat we terugvielen en er mentaal niet bij waren. Dat gebeurde ook weer een beetje in het tweede kwart, maar we hebben het prima opgepakt. We hebben met meer overtuiging gespeeld.” Schrama is naar eigen zeggen superblij met de winst. “Het teamgevoel was goed en het harde werken is beloond.”

Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met coach Richard den Os en speelster Kim Schrama na eerste winst vrouwenteamn ZZ Leiden.

ZZ Leiden kwam goed uit de startblokken in de spiksplinternieuwe hal aan de Telderskade. De rook van de openingsfestiviteiten hing nog een beetje in de zaal. En de thuisploeg stond snel op 7-2. Maar de ploeg uit de kop van Noord-Holland benutte steeds vaker de kansen. En in het tweede kwart liepen ze verder uit. Leiden kwam nauwelijks tot scoren, maar pakte wel veel persoonlijke fouten waardoor den Helder ook vanaf de vrije worplijn de punten kon binnenhengelen.

Vlak voor rust trok Leiden een beetje bij. En na de rust ging het weer gelijk op. Het foutenfestival aan Leidse kant was voorbij en de punten kwamen wat gemakkelijker tot stand. Aan het eind van het vierde kwart had het Leidse team de lucht geklaard en de winst naar zich toegetrokken.

Voorbeeld
Dat de vrouwen nu als eerste gewonnen hebben in de nieuwe sporthal, vindt Den Os niet zo belangrijk. “Wij zijn vooral met onszelf bezig. Maar wellicht kunnen de mannen het voorbeeld volgen. Het is een goede sporthal, we moesten even wennen aan de ruimte en het licht.” Of zijn team nu alleen nog maar gaat winnen, durft Den Os niet te beloven. “Dat denk ik niet, maar we kunnen zeker nog wel wat wedstrijden winnen.” De eerste winst smaakte zeker naar meer.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×