Marianne van Wieringen over optreden kamerkoor Vocalei op zondagmiddag 8 oktober

Kamerkoor Vocalei zingt zondag het Najaarsconcert

Een liedje uit een musical, een Iers volksliedje en een psalm: kamerkoor Vocalei zingt op zondag 8 oktober in kerkelijk centrum de Regenboog een gevarieerd programma.

Marianne van Wieringen, een van de leden van het koor, vertelt op Sleutelstad in Cultuur071: “Het koor bestaat meer dan 35 jaar, ikzelf zing inmiddels ruim twintig jaar mee. Het is een gezellig koor maar we studeren ook hard op de muziek. Onder leiding van onze dirigent Arthur Koopman werken we aan een mooie koorklank.” Op de vraag hoe de stukken op het concertprogramma met elkaar samenhangen, legt ze uit: “In onze concerten combineren we oude en nieuwe muziek, en religieuze en wereldlijke muziek. Dat geldt ook voor morgen. Voor de pauze zingen we wereldlijke muziek waarin de natuur centraal staat. En na de pauze zingen we meer religieuze muziek en een groter werk.”

Het grotere werk dat zondag wordt gezongen zijn twee delen uit een stuk van Howard Goodall uit 2008: Eternal Light, A Requiem. “Dat is een requiem voor de mensen die omkwamen in de Eerste Wereldoorlog”, vertelt Van Wieringen. “Het stuk is heel indringend en beeldend. Bijna filmisch. Na de pauze zingen we een groot werk, Psalm 42 van Mendelssohn. In dat stuk zingt de Kroatische zangeres Elena Roce de solo aria’s. Daarnaast zingt zij nog een paar liederen, begeleid op het orgel door Jeroen Koopman, de zoon van onze dirigent.”

Kamerkoor Vocalei treedt zondag 8 oktober om 15.00 uur op in Kerkelijk centrum de Regenboog, Watermolen 1 in Leiden.

 

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×