Commissaris van de koning bracht een bezoek aan de gemeente Wassenaar. (Video: Brigit Disseldorp)

Commissaris van de Koning bezoekt Wassenaar: 'Ga door met het behoud van deze prachtige gemeente'

De commissaris van de koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, bracht donderdag een bezoek aan Wassenaar. Het is een bezoek waarin de commissaris van de koning, samen met de burgemeester, in gesprek gaat met verenigingen, collegeleden en fractievoorzitters over de huidige stand van zaken in het dorp.

Tijdens zijn bezoek aan Wassenaar ging Smit in gesprek met vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld. Zo ging hij langs bij onder andere kringloopwinkel Stille Kracht, Vrijwilligerscentrale Wassenaar en Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar. Uit deze gesprekken kwamen enkele onderwerpen vaker naar voren. Zo maakt men zich zorgen om het behoud van het groene karakter van de gemeente, de ontwikkeling van Valkenhorst en de gang van de zaken in de raad.

De commissaris van de koning gaat ongeveer iedere zes jaar langs bij de gemeenten. Voor zijn volgende bezoek aan Wassenaar hoopt hij de raad makkelijker tot besluitvorming kan komen. “Dat is nog al eens wat ‘geharrewar’ hier en daar”, aldus Smit. “En voor de rest zou ik zeggen: ga door met het behoud van deze prachtige gemeente.”

Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×