Theatergroep Domino. (Foto: Rob Breedeveld)

Twee dagen lang inclusief theater in Leiden met Theaterfestival Ongekend Talent

Verenging Ongekend Talent organiseert komende vrijdag en zaterdag het Theaterfestival Ongekend Talent. In het Leidse Cultuurkwartier worden er twee dagen lang voorstellingen gemaakt door mensen met en zonder beperking.

In Nederland zijn meer dan 25 theatergroepen voor mensen met een beperking. Programmeurs van theaters en theaterfestivals hebben de opdracht gekregen om meer inclusief te programmeren, maar weten de groepen nog niet goed te vinden. Daarom wordt nu dit inclusieve theaterfestival georganiseerd.

Vanuit heel Nederland komen er gezelschappen met acteurs, dansers en musici naar Leiden om te laten zien en horen wat ze kunnen. Emma Nieuwenhoven en Jonna van Vliet zijn beiden professionele acteurs bij theatergroep Domino in Leiden. Ze vertellen in Cultuur071 over het festival. “We willen denkbeelden veranderen en mensen laten zien wie wij zijn en wat wij kunnen. We zijn te weinig zichtbaar in normale theaters waar mensen zonder beperking komen. Ook in die theaters willen we kunnen spelen.”

Domino brengt verschillende soorten voorstellingen. Zo speelt Nieuwenhoven tijdens het festival in meerdere stukken: in Heimwee heeft ze een solodans en in het speciaal voor het festival gemaakte Violetta maken ze objecttheater. “Dat betekent dat we een soort magische reis maken tussen objecten, met boomstammen en zo.”

Emma Nieuwenhoven en Jonna van Vliet van theatergroep Domino in Leiden te gast in Cultuur071.

Het festival wordt twee dagen vol voorstellingen, workshops en concerten. Als je een festivalbandje koopt kun je op de dag zelf kiezen waar je allemaal naar toe wilt. Het festival vindt plaats bij Marktsteeg 10, Kijkhuis Leiden, Poppodium Nobel, Leidse Schouwburg, Museum de Lakenhal en Scheltema Leiden. Zaterdagavond speelt een band op het slotfeest in De Nobel. “Iedereen is uitgenodigd, met en zonder beperking”, zeggen Nieuwenhoven en Van Vliet. “Kom maar kijken naar al het moois wat onze theatergroepen laten zien.”

 

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×