De omgeving rondom Het Sterrenbad is nu rookvrij. (Video: Brigit Disseldorp)

Sterrenbad Wassenaar heeft nu een rookvrije omgeving

Wassenaar is weer een stapje dichterbij een rookvrije generatie. Afgelopen vrijdag werd tijdens de ‘Sportproeverij’ de omgeving rondom het Sterrenbad rookvrij verklaart. Wethouder Ronald Zoutendijk (Welzijn) onthulde één van de bordjes die de zone markeren.

Het Sterrenbad maakt zich hard voor een gezonde en dus ook rookvrije generatie. De beslissing om de omgeving rondom het zwembad rookvrije te maken, was dan ook snel gemaakt. “We hebben hier een enorm grote groep jeugd, kleine kinderen op zwemles, maar ook jeugd die rookt”, vertelt Stefan Bruinings van Sportfondsen Wassenaar. “Toen we de borden een week gelden ophingen, merkten we al dat de rokende jeugd verdween. Ze houden er rekening mee.”

Met de komst van de nieuwe rookvrije zone is een rookvrije generatie in Wassenaar weer een stap dichterbij. “We zijn al een heel eind op weg. De scholen zijn rookvrij verklaart en ook de ruimte binnen vijftig meter van de school”, vertelt wethouder Zoutendijk. “We hebben het ook inmiddels bij veel speeltoestellen gedaan en gaan in gesprek met ondernemers om te kijken of terrassen rookvrij kunnen worden.”

Sport Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×