(Foto: Martine van Schaik)

Koken zonder dieren: Beluga linzen met raapsteel en tomaat

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Martine van Schaik van de Partij voor de Dieren in Leiden.

“Linzen in de hoofdrol! Ik houd heel erg van linzen, lekker, voedzaam, echt mijn ultieme comfortfood”, prijst Martine haar recept van deze week aan. “Mijn kinderen zien het trouwens heel anders, die doe ik geen plezier met dit gerechtje. Daarom maak ik het niet zo vaak en vooral als de kinderen niet thuis eten.”

Ingrediënten – voor 2 personen
200 gram Beluga linzen
1 bosje raapstelen
2 grote, rijpe tomaten
1 ui
2 teentjes knoflook
kerrie en paprikapoeder
zout en peper
olijfolie om in te bakken

Bereiding
Pel en snipper de ui, hak de knoflook fijn, was en snij de raapsteeltjes, was en snij de tomaten. Spoel de linzen goed af met koud water en kook ze in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar (of volg de aanwijzingen op de verpakking). Fruit de ui, op laag vuur, in een hapjespan. Voeg na een minuut of vier de knoflook en de raapsteeltjes toe en laat een paar minuten meebakken. Voeg tot slot de tomatenstukjes toe en laat goed doorwarmen. Breng op smaak met kerrie, paprikapoeder, peper en zout. Lekker met een salade van tomaat en komkommer.

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude Koken zonder Dieren


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×