Papierknipkunstwerk van Maja Houtman. (Foto: Cor Klein)

Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst bestaat veertig jaar

Wat een schilder creëert met penseel en verf, realiseert een knipkunstenaar met schaar en papier. Papierknipkunst is een zeer oude kunstvorm en kent wereldwijd nog altijd veel actieve beoefenaars. Ook in ons land bestaat er weer in toenemende mate belangstelling voor deze kunstvorm. Om kennis te delen en activiteiten op het gebied van papierknipkunst te organiseren is veertig jaar geleden de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst opgericht.

Mannen
Maja Houtman, voorzitter van de jubilerende vereniging, vertelt bij Cultuur071 dat de vereniging na de coronaperiode nieuw leven is ingeblazen en vooral op de diverse socialemediakanalen actiever is dan ooit. Houtman: “De vereniging groeit niet alleen, maar ook het aantal jonge leden laat een stijgende lijn zien. En wat opvalt is dat er ook steeds meer mannen lid zijn van onze vereniging.”

Om het veertigjarig bestaan te vieren is een indrukwekkend jubileumboek uitgegeven en worden door het hele land tentoonstellingen over knipkunst georganiseerd, waaronder die in Galerie Zone aan de Nieuwstraat 17B in Leiden.

Workshops
Frida van der Poel van Galerie Zone, spreekt van een expositie met heel divers werk. “Er zijn traditionele knipsels te zien, maar ook heel moderne kunstwerken. En wat zeker de moeite waard is, zijn de workshops die we in samenwerking met de jarige vereniging in de galerie organiseren. Deelname aan die workshops is nog mogelijk op zaterdag 21 en vrijdag 27 oktober van 12.00 tot 17.00 uur. De tentoonstelling is nog tot en met 29 oktober te bezoeken.”

Maja Houtman en Frida van der Poel te gast bij Cultuur071. (Uitzending 14-10-2023)

Vervolg Maja Houtman en Frida van der Poel te gast bij Cultuur071. (Uitzending 14-10-2023)

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×