(Video: Brigit Disseldorp, afbeelding: PR)

Toegangshek hertenkamp Wassenaar in ere hersteld

Gedeputeerde Meindert Stolk (Erfgoed) van de provincie Zuid-Holland stelt op 17 oktober de toegangspoort van het voormalige hertenkamp van prins Frederik der Nederlanden officieel in gebruik. Daarmee wordt het project ‘Beleef Prins Frederiks Parkenroute’ officieel afgesloten.

Met het project wilden de gemeenten Wassenaar en Voorschoten het omvangrijke voormalige landgoed van de prins, en de betekenis ervan, onder de aandacht brengen van een breed publiek. Met steun van de provincie is historisch onderzoek gedaan naar het verloop van de doorgaande route over het voormalige landgoed. Ook zijn samen met inwoners de  mogelijkheden verkend om de route beter bruikbaar te maken.

De afgelopen drie jaar zijn samen met de provincie Zuid-Holland en de Landschapstafel Duin, Horst en Weide allerlei producten ontwikkeld en activiteiten georganiseerd. Zo zijn er wandelroutes en een speurtocht voor kinderen uitgezet. Korte filmpjes geven inzicht in het leven van de prins en zijn gezin op het landgoed.

Tijdens een bijeenkomst op Huize De Paauw blikken de gemeenten volgende week terug op wat er is gerealiseerd. Met de onthulling van het hek wordt het laatste onderdeel van het project officieel afgerond. Het toegangshek met brug aan de Jagerslaan van het voormalige hertenkamp is een rijksmonument. Het hekwerk is in de loop van de tijd verloren gegaan, maar is nu met oog voor het oorspronkelijke ontwerp met hedendaagse materialen in ere hersteld. Hierdoor heeft de poort zijn allure weer teruggekregen.

Cultuur Maatschappij Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×