Appartementencomplex tijdelijk ontruimd bij brand in Stevenshof

In een appartementengebouw aan de Zuster Meijboomstraat in de Leidse Stevenshof heeft in de nacht van zaterdag op zondag brand gewoed. De brandweer kreeg even na om 02.00 uur een melding over koolmonoxide. Al snel bleek er meer aan de hand en maakte een tweede melding duidelijk dat er daadwerkelijk brand woedde.

Een aantal verdiepingen van de flat werd door de hulpdiensten ontruimd. De bewoners moesten beneden in de hal wachten tot het weer veilig was. Rond 3.00 uur mocht iedereen weer naar huis. Er raakte niemand gewond.

Op de overloop op één van de verdiepingen van de flat bleek brand gewoed te hebben. Die was uiteindelijk snel gedoofd. Omdat er mogelijk sprake is van brandstichting is er door de politie een ‘plaats delict’ gemaakt. Er wordt verder onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.

De brandweer heeft na de afhandeling van de brand om de hoek van de flat ook nog een kat uit de boom gehaald. Die was van een van de geëvacueerde flatbewoners. Het deurtje van de kattenmand bleek niet goed dicht te zitten, waardoor de kat was ontsnapt. De brandweer wist de kat snel uit de boom te halen en te herenigen met een blije katteneigenaar.

112 Sleutelstad Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×