ZVL-1886 wint ruim van PSV tijdens eerste wedstrijd in nieuwe zwembad: 15-10. (Foto: Gerry van Bakel)

ZVL-1886 zegeviert tegen PSV in nieuwe zwembad

Drie periodes lang was het ZVL-1886 dat de wedstrijd tegen PSV domineerde en de eindstand was 15-10 in het nieuwe zwembad. Alleen direct na de rust lieten de Leidse waterpolovrouwen het even liggen en kwam de club uit Eindhoven bijna langszij. Die aanval werd vakkundig gepareerd en het eerste optreden in het nieuwe zwembad werd met winst beklonken.

Coach Jacco Vooijs van ZVL-1886 was na afloop tevreden, al had ook hij in die derde periode even in spanning gezeten. “Wij lieten het lopen en PSV profiteerde daar goed van”, zegt Vooijs na de wedstrijd. “Ik heb toen wat wissels ingebracht en toen ging het weer lopen.”

Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Jacco Vooijjs, coach ZVL-1886 over eerste thuiswedstrijd in nieuwe zwembad tegen PSV.

Vooijs nam deze zomer het stokje over van olympisch kampioen Iefke van Belkum die drie seizoenen het eerste team van ZVL-1886 onder haar hoede had en nu is benoemd tot technisch directeur. Op de vraag of hij grote schoenen te vullen heeft zegt Vooijs lachend dat hij maat 44 heeft. “Maar ik vergelijk mezelf niet met haar. Daar moet je niet aan beginnen.” Vooijs hoopt dit seizoen voor plek drie in de competitie te gaan strijden. “Dat zou heel mooi zijn. We halen geen dure spelers uit het buitenland, we leiden bij ZVL-1886 onze eigen spelers op.”

Dat is ook de lijn die technisch directeur Van Belkum even later in de kantine van het zwembad voorhoudt. “We zijn vooral bezig met het proces. We willen professionaliseren. Onze jeugdopleiding, die ik al heel goed vind, nog verder verbeteren. Train de trainers en coach de coaches.” Verbinding is daarbij het sleutelwoord. Van Belkum zei ook nog dat ze er niet over piekert ooit elders in Nederland bij een andere waterpoloclub aan het werk te gaan. “Dit is thuis.”

Nederlaag
Voor de mannen van ZVL-1886 verliep de eerste wedstrijd in het nieuwe zwembad iets minder voorspoedig. Zij moesten uiteindelijk een ruime nederlaag slikken. Regerend landskampioen GZC DONK uit Gouda was een maatje te groot en won afgetekend met 7-14.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×