(Foto's: Scientist Rebellion en Extinction Rebellion)

Klimaatactivisten en wetenschappers blinddoeken standbeelden

Wereldwijd blinddoeken wetenschappers en klimaatactivisten prominente standbeelden en vragen daarmee aandacht voor hun eis: directe klimaatactie. Ook in Leiden zijn vanmorgen in alle vroegte ruim tien standbeelden van een blinddoek en een pamflet voorzien door activisten van Scientist Rebellion (SR) en Extinction Rebellion (XR). “De ogen aan de top mogen niet langer gesloten blijven voor de klimaatcrisis en de ecologische ramp die ons voortbestaan bedreigt”, aldus de actievoerders.

In meer dan vijftien landen, van Nederland tot Australië, blinddoeken XR en SR standbeelden om actie tegen de klimaatcrisis te eisen. Op de borden die aan de standbeelden zijn gehangen staat de tekst: “WEES EERLIJK over de klimaatcrisis, KIJK naar de feiten, LUISTER naar de wetenschap.”

Scientist Rebellion is de oorspronkelijke organisator van de actie. Ze noemen het Statue Sunday. “We hebben beelden gekozen omdat het iconische symbolen zijn die in steden over de hele wereld staan. Als onze wereldleiders hopen ooit een standbeeld te kunnen verdienen, moeten ze nu het roer radicaal omgooien en doen wat nodig is om biodiversiteitsverlies te stoppen en de uitstoot van broeikasgassen naar netto nul in te brengen voor 2025.”

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×