(Foto: Heemskerk Poldercross)

Midzomeravondfeest na Poldercross mag tot in de kleine uurtjes doorgaan

De eindtijd voor enkele specifieke evenementen in Oegstgeest is aangepast. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Het gaat om het Midzomeravondfeest dat jaarlijks na de Poldercross wordt georganiseerd en om evenementen bij de Klinkenbergerplas.

De eindtijden waren opgenomen in het evenementenbeleid dat de gemeenteraad vorig jaar vaststelde, maar al snel bleek dat daardoor enkele feesten niet meer door konden gaan, waar zowel in het dorp als in de gemeenteraad zeer veel waarde aan werd gehecht. Met name het feest na de Poldercross wilde iedereen eigenlijk graag behouden.

In juni 2022 kwam de raad erachter dat het nieuwe evenementenbeleid als onvoorzien en ongewenst bijeffect had dat het Midzomeravondfeest dat altijd werd georganiseerd na de Poldercross geen doorgang zou vinden. Organisator Rob Heemskerk zag het niet zitten om veel kosten te maken voor een feest dat al om 23.00 uur zou moeten stoppen. De tap moest zelfs al een half uur eerder dicht. Daardoor zou het evenement niet meer uit de kosten komen. Het feest dat al 34 jaar wordt georganiseerd, ging in 2022 daarom niet door. Ook de afgelopen editie, in juni 2023, moest het zonder eindfeest stellen, omdat niet op tijd helder werd of de regels op tijd aangepast zouden worden.

Toen in januari van dit jaar nog niet duidelijk was dat er uitzonderingen konden komen op het evenementenbeleid, riep de voltallige gemeenteraad het college alsnog op om de regels zo aan te passen dat het Midzomeravondfeest weer door kon gaan. Dat heeft het college nu besloten. Het feest mag voortaan tot 01.00 uur duren in plaats van tot 23.00 uur. Daarnaast is ook de eindtijd van evenementen die bij de Klinkenbergerplas plaatsvinden aangepast. Die evenementen mogen voortaan tot middernacht duren in plaats van tot 23.00 uur.

Of er in 2024 wel weer een Midzomeravondfeest wordt georganiseerd na afloop van de 37e Heemskerk Poldercross is overigens ook nog niet zeker. “Er is nu weliswaar op tijd zekerheid over de eindtijd, maar er zijn ook wel heel veel regels en verplichtingen bijgekomen”, zegt Rob Heemskerk desgevraagd tegen Sleutelstad. “En ik weet officieel ook nog van niets.” Hij noemt de kans wel aannemelijk dat er volgend jaar weer een feest is.

Maatschappij Oegstgeest Poldercross Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×