Leidse man gedood in Rijnsburg
(Foto: Regio15)

Verdachte van dodelijke steekpartij twee weken langer vast

De 50-jarige vrouw uit Rijnsburg die afgelopen zaterdag werd aangehouden na een dodelijke steekpartij in een woning aan de Petronella van Saxenstraat in Rijnsburg blijft veertien dagen langer in hechtenis. Dat heeft de rechter dinsdag besloten. Bij de steekpartij kwam een 48-jarige man uit Leiden om het leven.

Buren vertelde aan onze mediapartner Omroep West dat de verdachte en het slachtoffer een relatie hadden. Ze zouden vaak ruzie met elkaar hebben gehad. Het slachtoffer zou ongeveer een half jaar geleden bij zijn partner zijn ingetrokken. “Vanochtend hoorde ik haar de politie bellen en zei ze dat ze ruzie hadden gehad”, vertelde een buurman. Een ander noemt de vrouw een probleemgeval met psychische problemen. “Dit zat er een keer aan te komen.” Andere buren die al dertig jaar in de straat woonden, zouden zelfs zijn verhuisd vanwege de overlast en de herrie die de aangehouden vrouw veroorzaakte.

Het 48-jarige slachtoffer was een aardige man, zeggen mensen in de buurt. “Ik had nooit echt contact met hem en kende hem niet persoonlijk, maar ik stak wel altijd mijn hand op als hij op de galerij was”, vertelt een overbuurman. “Volgens mij was er weinig mis mee.” Over de verdachte is hij minder positief. “We hebben veel slechte ervaringen. Ze schreeuwde en lette op of wij iets verkeerds deden.”

De aangehouden vrouw zou ook mensen in de buurt hebben bedreigd. “Ik kom wel op jullie af met een hamer of mes,” zei ze dan volgens een omwonende die zelf ook een nare ervaring met de vrouw heeft gehad. “Ik was eens in de voortuin bezig en toen kwam ze aanrennen. Ze ging op de ramen slaan, liep toen naar ze voordeur en daar sloeg ze dwars doorheen. Daarna kwam ze op mij afstuiven en heb ik haar met een schoffel op afstand weten te houden.”

112 Sleutelstad Leiden Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×